otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Айкидо "Изгрев"

Какво е Айкидо

Айкидо е японско бойно изкуство създадено и развито в началото на XX век от Морихей Уешиба (1883 – 1969). Морихей Уешиба развива и синтезира Айкидо от различни бойни изкуства, които е изучавал като млад. Много от изкуствата и техниките в Айкидо всъщност водят началото си от преди повече от 700 години. Неговият практически опит в тези изкуства е един от най-богатите.

Айкидо е едно от най-сложните и изтънчени бойни изкуства. То е ефективно учение за развитие, интеграция и хармонизация на всички човешки сили. Методите на Айкидо дават възможност за развитие и усъвършенстване на физическите, умствените и духовните ценности на личността.

Айкидо е средство за помирение, за даване на закрила, за себеусъвършенстване, а не средство за придобиване на физическо и техническо надмощие над други човешки същества. Това е начин на живот и на себеразвитие, а не начин за постигане на житейските цели с атака и агресия. Айкидо се прилага като самоотбрана само в извънредни екстремни ситуации, при които е застрашен животът.

В превод Айкидо означава метод или път (ДО), за координация и хармония (АЙ) на умствената енергия (КИ). Следователно смисълът на думата Айкидо е: Път, по който се постига хармония между физическата и духовната енергия.

Айкидо не е спорт, в него няма състезания, а само семинари и публични демонстрации. Може да се практикува без ограничения във възрастта и пола. Поради това Айкидо е уникална система за развитие на личността.

 

За клуба

Айкидо Клуб Изгрев е създаден през февруари месец 2015 г. с инструктор Сенсей Ради Арнаудов – II Дан Айкикай.

Клубът е член на Айкидо Кобаяши Доджо – България – официален представител на Aikido Kobayashi Dojo.Централната зала (доджо) на „Айкидо Кобаяши Доджо – България“ е Айкидо Клуб Славия (Кейдокан Доджо) създаден през 1995г от сенсей Николай Петков V дан Айкикай, един от най-добрите и успешни инструктори в България.

Мисията на клубът е да популяризира японското бойно изкуство Айкидо, създадено от Морихей Уешиба, да развива и прилага идеите за нравственост, хармония на духа и тялото на човека, съобразно правилата и законите на природата.

Принципите, върху които Айкидо клуб Изгрев изгражда своите цели са : Истина, Любов и Справедливост. Чрез непрекъснато развитие на човека – постигане на социален, физически и духовен прогрес.

Главните цели на клубът са:

Утвърждаване на Айкидо клуб Изгрев като център за разпространение на знанията, опита, методиката и философията на Aikido Kobayashi Dojo в България. За пълно усвояване и усъвършенстване на физическите, умствени и духовни ценности на личността по системата и методиката на Язуо Кобаяши – Сошихан VIII Дан и Хироаки Кобаяши – Шихан VII Дан . Aйкидо Клуб Изгрев е сред основните центрове за натрупване на знания, опит, умения и популяризиране на Айкидо в България.
Разпространение на Айкидо сред широк кръг от хора. Айкидо може да се практикува в свободното време от всеки без ограничения на пол, възраст и лични физически способности.
Работа с деца и юноши .Това е една от основните дейности на клуба. Децата се учат най-вече как да използват телата си и уверено да взаимодействат и общуват помежду си. По увлекателен начин и чрез много игри те учат Айкидо техниките, което им помага да развият своята концентрация, координация и ориентация. Основна цел при работата с юношите е да се справят физически, умствено и емоционално със стресовете и предизвикателствата на тинейджърския живот. Посредством принципите, техниките и философията на Айкидо те придобиват и подобряват своята увереност и развият физическите и умствените си способности.
Участие в Айкидо семинари . Един от основните инструменти в Айкидо са семинарите. Теоретико-практическите семинари имат за цел да запознаят трениращите с уменията и опита на големи майстори. Взимайки участие в тренировките по Айкидо и теоретичните лекции изнасяни от тях трениращите придобиват по-голям опит, по-задълбочени познания и по-добро разбиране на принципите, техниките и философията на Айкидо, които да прилагат в личният и професионален живот.

Тренировки

Провеждане на учебно-тренировъчната дейност се осъществява по методиката на преподаване, изпитване и оценяване на Aikido Kobayashi Dojo – Япония. Оригиналната методика е разработена и внедрена от Язуо Кобаяши – Шихан VIII Дан и се доразвива от неговия син Хироаки Кобаяши – Шихан VII Дан .

Рейтинг

Информация

Тел. 0884 408 213
E-mail – aikido.izgrev@gmail.com
Facebook - https://www.facebook.com/aikido.izgrev

http://www.aikido-izgrev.eu

График на тренировките

Възрастни:
Понеделник – 20:00 – 21:30
Вторник – 07:00 – 08:00
Сряда – 20:00 – 21:30
Петък – 20:30 – 21:45

Деца (6-14 години):
Вторник – 18:45 – 19:45
Четвъртък – 18:45 – 19:45

Екстри

  • WC

  • Velo Parking

Маршрути

42.692815, 23.312719 Адрес: София, Улица “20-ти Април” 13. Залата се намира в безистена на търговски комплекс “Руски Паметник” в залата на фехтовална академия “Васил Етрополски”.