otivam.bg
Пазарска количка
 • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Айкидо клуб "Славия"

Айкидо клуб Славия е създаден през 1995 г. с Президент и шеф инструктор Николай Маринов Петков - V Дан Айкикай. От 1997г. до 2007г. клубът е член на Българска Айкидо Асоциация и Международната Айкидо Асоциация .

Айкидо клуб Славия е член на Обединен спортен клуб "Славия", а от 2008г. е официален представител на Aikido Kobayashi Dojo - Япония за България. Името Keidokan Dojo клубът получава през 2002г. от Сато Сенсей – VI Дан.

Мисията на Айкидо клуб Славия е да популяризира японското бойно изкуство Айкидо, създадено от Морихей Уешиба, да развива и прилага идеите за нравственост, хармония на духа и тялото на човека, съобразно правилата и законите на природата.

Принципите, върху които Айкидо клуб Славия изгражда своите цели са : Истина, Любов и Справедливост. Чрез непрекъснато развитие на човека - постигане на социален, физически и духовен прогрес.

Главните цели на Айкидо клуб Славия са:

 1. Утвърждаване на Айкидо клуб Славия като главен център за разпространение на знанията, опита, методиката и философията на Aikido Kobayashi Dojo в България. За пълно усвояване и усъвършенстване на физическите, умствени и духовни ценности на личността по системата и методиката на Язуо Кобаяши – Сошихан VIII Дан и Хироаки Кобаяши – Шихан VI Дан . A йкидо Клуб Славия е сред основните центрове за натрупване на знания, опит, умения и популяризиране на Айкидо в България.
 2. Разпространение на Айкидо сред широк кръг от хора. Айкидо може да се практикува в свободното време от всеки без ограничения на пол, възраст и лични физически способности.
 3. Работа с деца и юноши .Това е една от основните дейности на клуба. Децата се учат най-вече как да използват телата си и уверено да взаимодействат и общуват помежду си. По увлекателен начин и чрез много игри те учат Айкидо техниките, което им помага да развият своята концентрация, координация и ориентация. Основна цел при работата с юношите е да се справят физически, умствено и емоционално със стресовете и предизвикателствата на тинейджърския живот. Посредством принципите, техниките и философията на Айкидо те придобиват и подобряват своята увереност и развият физическите и умствените си способности.
 4. Участие в Айкидо семинари . Един от основните инструменти в Айкидо са семинарите. Теоретико-практическите семинари имат за цел да запознаят трениращите с уменията и опита на големи майстори. Взимайки участие в тренировките по Айкидо и теоретичните лекции изнасяни от тях трениращите придобиват по-голям опит, по-задълбочени познания и по-добро разбиране на принципите, техниките и философията на Айкидо, които да прилагат в личният и професионален живот.

  Тренировки

Провеждане на учебно-тренировачната дейност се осъществява по методиката на преподаване, изпитване и оценяване на Aikido Kobayashi Dojo - Япония. Оригиналната методика е разработена и внедрена от Язуо Кобаяши - Шихан VIII Дан и се доразвива от неговия син Хироаки Кобаяши – Шихан VI Дан .

Дипломи и сертификати

Трениращите се явяват на изпит за защита на степен Кю и Дан. На защитилите степен Кю се издава сертификат. Дипломите на защитилите степен Дан се издават от Aikikai Foundation, World Aikido Office в Япония.

Какво е Айкидо?

Айкидо е японско бойно изкуство създадено и развито в началото на XX век от Морихей Уешиба (1883 - 1969). Морихей Уешиба развива и синтезира Айкидо от различни бойни изкуства, които е изучавал като млад. Много от изкуствата и техниките в Айкидо всъщност водят началото си от преди повече от 700 години. Неговият практически опит в тези изкуства е един от най-богатите.

Айкидо е едно от най-сложните и изтънчени бойни изкуства. То е ефективно учение за развитие, интеграция и хармонизация на всички човешки сили. Методите на Айкидо дават възможност за развитие и усъвършенстване на физическите, умствените и духовните ценности на личността.

Айкидо е средство за помирение, за даване на закрила, за себеусъвършенстване, а не средство за придобиване на физическо и техническо надмощие над други човешки същества. Това е начин на живот и на себеразвитие, а не начин за постигане на житейските цели с атака и агресия. Айкидо се прилага като самоотбрана само в извънредни екстремни ситуации, при които е застрашен животът.

В превод Айкидо означава метод или път (ДО), за координация и хармония (АЙ) на умствената енергия (КИ). Следователно смисълът на думата Айкидо е: Път, по който се постига хармония между физическата и духовната енергия.

Айкидо не е спорт, в него няма състезания, а само семинари и публични демонстрации. Може да се практикува без ограничения във възрастта и пола. Поради това Айкидо е уникална система за развитие на личността.

Рейтинг

Информация

  п в с ч п с
час
Начинаещи и напреднали
X   X   X  
20.00 - 21.30
Деца
  X   X    
20.00 - 21.30
Всички групи
          X
8.30 - 10.30
Деца
          X
13.00 - 14.30

Залата отговаря на изискванията за провеждане на ефективни тренировки. Оборудвана е с климатици, съблекални, баня и други необходими съоръжения.

GSM: 0898 561 130
тел : 02 851 30 54

www.aikido-bg.org
office@aikido-bg.org

Екстри

 • WC

 • Food

 • Parking

 • Velo Parking

 • Hotel

 • Drinks

Маршрути

42.675547, 23.270490 Тренировките се провеждат на спортен комплекс "Славия" в залата по борба - София, ул. "Коломан" № 1, до хотел "Шампион".