otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Боровец - ски и сноуборд

Боровец е най-близкият до София зимен курорт и като такъв е предпочитан от гражданите на българската столица и околиите. Разположен е на северните склонове на планина Рила.  Има писти, подходящи за всякакво ниво скиори и сноубордисти. Някои от пистите са предназначени и за нощно каране. Може да опитате живописните писти в района Маркуджик или пистите на Ястребец, потънали в прегръдките на гората. При всички случаи преживяването Ви ще бъде интересно, вълнуващо и изпълнено с красиви природни пейзажи. Нощното каране е един прекрасен начин да разтоварите след тежкия работен ден. Мъждукащите светлини на къщите в далечината създават усещането за безгранична свобода. 
 Курортът разполага с 24 писти, чиято обща дължина е около 50 км. Пистите са идеално поддържани, обозначени с международна маркировка и указания на различни езици. Трите обособени района за зимния спорт са Ситняково (максимална надморска височина-1860 м), Ястребец (максимална надморска височина -2363м) и Маркуджиците (макс. надморска височина-2550 м).

История

Боровец (до 29 юни 1942 г. "Чамкория") е най-старият планински курорт в България. Намира се в община Самоков, Софийска област.

Мястото датира като такова за отдих още от 1896 г., когато генерал Тантилов, тогава подполковник, построява първата вила за почивка, а в последствие княз Фердинанд построява двореца "Царска Бистрица".
Следвайки примера на българския княз и цар, редица други по-заможни българи (предимно банкери и предприемачи) от столицата и големите градове започват да строят в Боровец вили за отдих и почивка. Като ски-курорт Боровец се оформя през 60-те и 70-те години на 20 век, когато се разраства с изграждането на първите хотели в алпийски стил и съоръжения за зимни спортове.
Курортът на два пъти е домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини (1981 и 1984 г.), а през 1993 г. в Боровец се провежда Световно първенство по биатлон.

Рейтинг

Информация

Проверете цените на картите в Боровец.

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Hotel

  • ATM

  • Drinks

Маршрути

10 км от Самоков
70 км от София

Паркинг

Има платен паркинг при началото на кабинковия лифт. Възможно е паркирането и в улиците наоколо.