otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Чифлик

Село Чифлик се намира в планински район, на 16 км западно от град Троян, при извора на река Бели Осъм. Селото е разположено между резерватите Кашка, Васильов и Козя стена (едно от малкото места в Европа, където все още расте еделвайс), част от Национален парк - Централен Балкан. Климатът е умерен, планински, със сравнително прохладно лято и снежна зима.

Съчетанието на планина и минерална вода го прави предпочитано място за туризъм както от хора, любители на спа релакса, така и от планинарите, които предпочитат кратни и приятни преходи по пътеките на Балкана.

Чифлик се оформя като  бързо развиващ се курортен комплекс най-вече заради наличието на горещ минерален извор. Минералната вода тук е с температура 50 С. В  близост до минералния извор вече има изграден  голям открит басейн с олимпийски размери. Големият басейн работи от средата на май до края на септември.

Минералната вода на Чифлик по състав  се доближава до тази в Горна Баня, Банкя, Хисар, Момина Чешма и Вършец и може да се използва за лечение при много заболявания: болести на опорно-двигателния апарат, неврологични болести, нефро-урологични, сърдечно-съдови, ендокринно-обменни и алергични заболявания. Лечебно-профилактичните свойства на минералната ворда се определят от комплексното действие на нейните лечебни фактори – наличните химични компоненти и специфично действащите съставки.

В Чифлик има няколко хотела с басейни с минерална вода, с условия  за СПА релакс.

Рейтинг

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Hotel

  • Drinks