otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

читАлнЯта

читАлнЯта е новата инфоточка на София, модерна градска читалня и любимо място в Градската градина!

След дълги години безстопанственост, изоставеният стъклен павилион на алеята зад фонтаните най-после е ремонтиран и обновен, а от 29 юли 2015 г. официално посреща гражданите и туристите в столицата. Проектът за читАлнЯта е реализиран в сегашния му вид от "Сдружение за градски читални" заедно с Общинско предприятие "Туризъм" към Столична община, много партньори и граждани - дарители.

В основата на читАлнЯта стои създаването на нова, модерна публична читалня в центъра на София, която да бъде атрактивна обществена среда за четене и обмяна на книги. Уютно място, което да вдъхновява любовта към книгите в градската среда ежедневно.

В читАлнЯта своя нов дом вече намериха любимите книги на повече от 1000 дарители.

Всички налични заглавия могат да бъдат разгледани в каталога на сайта, а за да се развива и обновява непрекъснато книжната колекция, дарителската кампания за книги остава постоянна.

Читателска карта се издава само срещу дарение на поне една книга, като за улеснение има и списък със заглавия в официалния сайт, от които всеки може да избере какво да донесе.

След издаване на читателска карта читателите могат да заемат на библиотечен принцип книги за вкъщи, в парка или на място.

 

Рейтинг

Информация

Всичко най-ново около читАлнЯта може да следиш в секцията "Актуално" в уеб сайта, както и в социалните мрежи: фейсбук група "читАлнЯта" и фейсбук страницата на "Сдружение за градски читални".

тел.: 0885 921 620

email: chitalnyata@gmail.com 

Работно време: 10.00 - 20.00 ч. (пн-нд)

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • Dostupno za invalidni kolichki

  • ATM

  • Drinks

Маршрути

гр. София, Градска градина (срещу COSTA COFFEE)

 

Паркинг

Паркинг в преките централни улици. Парко местата се намират в СИНЯ ЗОНА:

- в работни дни от 08.00 до 19.00 часа; събота от 08.00 до 14.00 часа

- 2 лв. / час ( позволен престой до два часа )