otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Добринище

Град Добринище е климатолечебен и балнеоложки курорт, на 6 км. югоизточно от Бан­с­ко. Градът е разположен на 842 м надморска височина.  Намира се в планински район, заобиколен от три планини – Рила, Пирин и Родопите.

Има 17 минерални извора (с температура меж­ду 30 и 43°С), подходящи за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, на неврологични, гинекологични, кожни и други заболявания. Разполага с голяма минерална баня, открит минерален басейн, изградена е добра почивна база, включително туристически дом и множество частни хотели.

Минералната вода на град Добринище е хипотермална, сулфатна, силициева, флуорна и натриева. Въпреки големия брой минерали, тя спада към слабо минерализираните видове. Подходяща е за консумиране от всички възрастови групи, без мирис, цвят и утайка е. „Сребърният извор” е най-известния в градчето. Името му произтича от богатата на сребърни йони вода, която извира от него. Среброто в нея има антиоксидно и противовъзпалително действие върху човешкия организъм.

Леченията, които се предлагат в множеството санаториуми и балнеоложки клиники, се извършват, по трите популярни начина: инхалационно, вътрешно и външно. Инхалационното помага при проблеми в дихателните пътища и белодробни заболявания. При минералната баня, въздействие се оказва на костната, ставната, половата и нервната система. Стомашно-чревния тракт и отделителната система се лекуват при поглъщане на лековитата вода.

По течението на „Добринищката река” се намира басейнът с минерална вода, известен като „Римското банче”.

Забележителности са водопадът „Св. Никола”, първата по рода си в България градина за еделвайси и действащият манастир „Св. Никола”.

Добринище е препоръчвана дестинация едновременно и за балнео-, и за климатолечение. Красотата на природата, заедно с нейните дадености и модерни съоръжения, увеличават удоволствието от почивката и е правят желана, както през зимата, така и през лятото.

Рейтинг

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Hotel

  • Dostupno za invalidni kolichki

  • Drinks