otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Дом на киното

Домът на киното от години заема мястото на същински културен филмов център за професионалистите и истинските киномани в България. В неговата зала се прожектира най-доброто от световното кино, правят се ретроспективи, организират се седмици на чужди кинематографии, семинари, фестивали, предлагат се образователни и развлекателни тематични програми, изложби, презентации. От самото начало, когато отваря вратите си за ценителите на седмото изкуство до днес, Домът на киното съдейства за обогатяване на градската култура и живот в София и предлага проекти, които утвърждават добрите европейски практики, насърчават културния обмен и позволяват приобщаване към европейските и световни ценности.

Домът на киното е собственост на Съюза на българските филмови дейци, чийто център е в продължение на дълги години. След 1989 г. киносалонът отваря вратите си за широката публика. От 1992 г. до 1999 г. негов директор е Стефан Китанов, от 2003 г. мениджмънтът е възложен на продуцентска къща „Арт Фест” (с управител Стефан Китанов.). Домът на киното е част от мрежата на Europe Cinemas и един от основните киносалони за редица международни кинофестивали в столицата – София Филм Фест, Киномания, Sofia Biting Docs, MENAR, т.н.

Домът на киното е повече от кино! Залата и фоайето на втория етаж не веднъж успешно са играли ролята на терен за музикални събития, изложби, лекции, форуми, театрални представления, семинари. Стълбите пред киното още пазят спомен за акцията на съвременния артист Ян Форман, в рамките на DOMA Art Fest 2015 - мозайка от лего е запечатала творческия дух на мястото. През ноември 2015 г. Домът на киното влезе в емпатичната вълна на Фабрика за идеи, като една от основните локации за EMPHATEAST - "Форум за социална промяна Източна Европа". През юни 2016 г. Домът на киното беше официалната инфо точка за юбилейното, 10-то издание на фестивала Водна Кула Арт Фест. "Нощта на литературата", "Вечер на македонската култура", "Сирийска културна вечер", "Creative Mornings" - това е само една малка част от разнообразието, което може да се намери в Дома на киното.

Разгледайте програмата на "Дом на киното".

 

Рейтинг

Информация

тел:02/ 980 78 38

уеб сайт: http://domnakinoto.com/

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • ATM

  • Drinks

Маршрути

ул. Екзарх Йосиф №37 

До Софийска градска баня

Паркинг

Паркинг в преките улици около киното. Парко местата се намират в ЗЕЛЕНА ЗОНА:

- в работни дни от 08.00 до 19.00 часа

- 1 лв. / час ( позволен престой до четири часа )