otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Екомузей - гр. Русе

От 2014 г. в гр. Русе може да посетите Екомузей с аквариум, разположен в сграда, построена в началото на XX век. В него ще имате възможност да се запознаете с многообразието на животинските видове и защитените територии по поречието на р. Дунав, както и съжителството на човека с природата.

На четири етажа могат да се видят богати колекции от каменелости и диорами, представящи различни животински видове в реална среда. В подземното ниво е разположен най-големият аквариум за сладководни риби в България с вместимост 65 тона, разделен на 7 басейна.

Специално внимание е отделено и на праисторическите животни - представен е космат мамут (Mammuthus primigenius) в реален размер, както и единствената в света най-цялостно запазена част от друг вид мамут - долна челюст от Mammuthus rumanus.

Тъй като регионът на Русе е известен и с втората по дължина пещера в България - Орлова чука, има макет-възстановка на пещерата и на Ивановския скален манастир.

Има специална зала, която да ви пренесе в характерните за Дунава влажни гори, където природата "оживява" пред очите на посетителите.

Рейтинг

Информация

Тел. 082 821 915; 082/825 002;

Работно време:
09:30-18:00, без почивен ден

Вход:
възрастни - 4 лв.
ученици и студенти - 1 лв.
групи над 5 души - по 3 лв.

Екстри

  • WC

  • Parking

  • Velo Parking

  • Dostupno za invalidni kolichki

Маршрути

Град Русе, ул. "Етър" 3, до Историческия музей на пл. "Княз Ал. Батенберг".

Паркинг

Паркоместа има на пл. "Княз Ал. Батенберг".