otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Европейска Винг Чун Кунг Фу Асоциация - България

Какво е Винг Чун?

Вонг Шун Леунг Винг Чун Кунг Фу е една от най-добрите бойни системи. Според легендата тази система е създадена и развита от жена, след което се предава четири поколения, преди да достигне до Ип Ман. Той от своя страна я разпространява до смъртта си през 1971г. в Хонг Конг.
Безспорно най-добрият боец сред учениците на Ип Ман бил Вонг Шун Леунг, който има огромен принос за развитието на Винг Чун в Хонг Конг. В Еропа Винг Чун Кунг Фу  в стила на Вонг Шун Леунг е разпространен чрез неговия ученик Филип Байер в средата на 80-те години и добива все по-нарастваща популярност. Оттогава системата е развивана с цел подобряване на ефективността в реален бой. Философията ѝ се крепи на идеята за  добрия баланс и мощните, светкавични удари, като целта е боят да бъде прекратен възможно най-бързо, ефикасно и икономично. Винг Чун успоредно развива физическия и психически потенциал на трениращия. Системата се базира на разбираеми, научни факти, които са лесни за обяснение.
Безспорно един от един от най-вълнуващите аспекти на Винг Чун е простотата и достъпността на изкуството.

Философия

...просто,ефективно и директно...
По мое мнение Винг Чун ни учи на повече от боя. Отвъд начина на тренировка има цяла философия за живота. Мисленето и стратегията на стила идват от военната стратегия и начина на водене на бойни действия. Самото име "Винг Чун" няма точен  превод.

Не само най-очевидната идея -да вървим напред в нашия живот, в тренировките си имаме индивидуални упражнения, които подобряват волята да направим себе си добри, колкото искаме; това ни научава да направим усилие, за да достигнем това, за което копнеем. Например в първата част на Сю Лим Тао тренираме нашето търпение - ценен и необходим атрибут във всекидневния ни живот.
Когато започваме да тренираме с партньор от самото начало осъзнаваме, че всички в класа са равнопоставени; няма разграничение нито за близките до учителя, нито за притежаващите сертификат на стената. Единственият релевантен факт е това, което си достигнал със собствени пот и усилия. В нашите тренировки с партньор основното е да помогнеш на партньора си да стане колкото е възможно по-добър; тук тренираме егоизма си и как да го споделяме с околните.
Друго важно нещо в тренировките ни е проверката, която правим в упражненията, за да се убедим, че всичко е наред. Когато ги правим, ние подобряваме себе се и партньора ни, но също и докосваме егото си, което също трябва да се тренира; когато си мислиш, че си най-добрия се нуждаеш от някок, който да дойде и да те провери; в този момент твоето превъзходство приключва. При тези тестове ти гледаш да се подобриш - няма път назад. Необходима е Мотивация и Дух , за да направиш крачката и да навлезеш в света на Винг Чун .Необходима са много работа и интелект, за да не излезеш от него.

Кои сме ние?

Екип от хора , трениращи Винг Чун Кунг Фу и следващи линията - Ип Ман - Вонг Шун Леунг - Филип Байер.

Клубът е член на Винг Чун Кунг Фу Асоциация "Боен Дух" - 永春工夫协会武得.

Основно се изграждат характери за бой. Успехът е важен. Обучението е обучение.

Смелият човек се бие и умира, оставяйки след себе си страховита репутация, която аз поддържам. При най-лошите обстоятелства наследството на моите колеги тихо направлява постъпките ми. Няма да се проваля.

"И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни!"

 

Подготовка на бойци за неконвекционални действия и LIC управление.

Подготовка на бойци срещу психологическа война и развитие на стратегии за психологически операции.

Подготовка на бойци за глобални действия и избор на стратегически и локални цели.

Индивидуални уроци по бойна стратегия,стратегия за успех,кондиционални тренировки.

Рейтинг

Телефон

Красимир Коев

+359885717799 

Данчо Цолов

Телефон: +359888496353 

Адрес

127-мо СОУ "Иван Денкоглу", ул. Парчевич 43, гр. София

Зала - Винг Чун Кунг Фу

Уебсайт

http://www.krasikoev.info/

Мейл

Красимир Коев

krasimir.koev@gmail.com

Данчо Цолов

Еmail: dan_ts@abv.bg

 

Работно време

Тренировките се провеждат всеки делничен ден от 19.00ч до 21.00ч и събота от 10.00ч до 13.30ч.

Екстри

  • WC

  • Velo Parking

  • ATM