otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Krav Maga Global (KMG) в България

Ние сме специализирани в преподаването на самоотбрана на мъже, жени, момчета и момичета на всякаква възраст. Крав Мага е изключително практична и ефикасна форма на самозащита, базирана на естествените инстинкти за защита на човешкото тяло. Системата произхожда от Израел и е популяризирана по цялото земно кълбо. 

Когато преподаваме Крав Мага, техниките за самоотбрана са внимателно приспособени да съвпаднат с възрастта на практикуващите, физическите им възможности и нивото им на зрялост. Целта на обучението е да се изградят самоувереност и възприемане на самозащитата в позитивна, енергична и забавна атмосфера. При групите с по-малки деца, обучението протича чрез игри и занимания, които им помагат да развият координация, да следват указания и да насърчат увереността им, докато групите за тийнейджъри се доближават повече до учебната програма за възрастни. Дейностите насърчават предимно поведение за избягване на конфронтация, но също така учи практикуващите как да се защитават по пропорционален начин в случай, че ситуацията наистина го изисква. Духът на Крав Мага не е просто самоотбрана, а решаването на трудни ситуации и изграждане на уважение, вместо търсене на конфликт. 

Системата е съвкупност от реалистични техники за самоотбрана, преподавани по практически и увлекателен начин. В програмата е поставен значителен акцент върху безопасността, учейки кога е уместно и кога не да се използват техники за самоотбрана. Ако сте загрижени за вашата безопасност или тази на децата си, Крав Мага ще ви даде спокойствие. 

Ние не поощряваме физическата саморазправа и употребата на Крав Мага техники във всекидневието или предизвикателни ситуации, без основателна причина. Употребата на Крав Мага техники извън контролирано занятие трябва да се приеме като последен вариант, ако всички други опити за вербална де-ескалация и оттегляне са провалени. 

 

Крав Мага е практическа и тактическа система, която учи как да предотвратим, да се справим и да преодолеем всички видове насилие и посегателства. Крав Мага подготвя обучаващите се в темите на самоотбрана, бойни умения, както и уменията да защитаваме други, използвайки уникални и всеобхватни методи за обучение. Крав Мага е разработена в Израел при реалистични условия. 

Системата е основана и формирана от Ими Лихтенфелд (Сде-Ор) и продължава да се развива и да бъде модифицирана от Еял Янилов, подпомаган от най-добрите инструктори. Крав Мага представлява хоризонтална система с уникален и логичен подход. Тя е лесна за научаване и запомняне, натурална и интуитивна и практически може да се използва в условия на стрес. Една съществена част от Крав Мага е учебния процес, методологията и начините на обучение. 

Крав Мага включва следните теми: 

  • Предотвратяване, избягване, бягство и укриване. 

  • Справяне с хвърляния и падания във всички посоки и ъгли. 

  • Атаки и контраатаки, изпълнени към всички цели, дистанции, обхвати, височини, ъгли, направления и във всички ритми. Изпълнени от всички позиции и положения на тялото. Използване на всякакви общи предмети за отбранителни цели. 

  • Защита от всички невъоръжени атаки – удари с ръце и крака. Освобождаване от всички видове сграбчвания и захвати. Защита от всички въоръжени атаки и заплахи с хладни оръжия (ножове и остри предмети), с пръчки и други тъпи предмети, с всички видове огнестрелни оръжия. 

  • Справяне с гореизброените атаки, когато са изпълнени от всички възможни посоки, от един или няколко нападатели; от всички възможни места, позиции и положения на тялото, включително в затворени или отворени пространства, стълбища, автомобили; на всички видове настилки, във вода, при свободно или ограничено пространство на движение; в право положение, в движение, в седнало положение, в легнало положение на земята (с гръб, странично или с лице към пода). 

  • Физически и психически контрол и обезоръжаване. 

Крав Мага подготвя обучаващите се да функционират във всички обстоятелства и сценарии, във всяка бойна среда, спрямо техните нужди или рискове на които са подложени и спрямо техните длъжностни характеристики. Крав Мага подпомага и допринася с технически, тактически, физически и умствен растеж и подобрения. 

Крав Мага съдържа специални подходи, тактики, техники, теми, упражнения и методи за обучение за различните сектори: цивилни от всички възрастови групи, мъже и жени, млади и стари; правоприлагащи служители; военен персонал и военни звена; служители от поправителни домове и надзиратели; служители по сигурността, както и персонални охранители; агенти под прикритие; антитерористични групи; еър маршали, включително и звена със специално назначение. 

Рейтинг

Телефон

(+359) 898 42 87 42 

Уебсайт

http://www.kravmaga.bg/

Мейл

office@kravmaga.bg 

Екстри

  • WC

  • Velo Parking

Маршрути

139 ОУ “Захарий Круша” - гр. София, кв. “Лозенец”, ул. “Димитър Хаджикоцев” 44