otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Маслен Нос

Маслен нос се намира близо до Приморско и е най-източното разклонение на Странджа планина. Това късче от рая може би е последният непокътнат плаж по Южното Черноморие, а очарованието му се крие в това, че е трудно достижим.
По суша, до Маслен нос можете да стигнете единствено по черен път, в пълния смисъл на думата, като се предвижвате или с джип, или с колело . По-лесно и вълнувашо обаче е да стигнете до това магическо кътче по море, а ако сте любител на приключенията и обичате да се гмуркате, обезателно трябва да се потопите под водата, за да разберете защо Маслен нос е признат за най-красивото място за гмуркане по Южното Черноморие.
Десетки истории и легенди може да се разкажат за Маслен нос-за пирати и огньове, за Вълчан войвода и неговите съкровища, за разбити кораби, пренасящи зехтин и за тюлените, които са обитавали някога пещерата в близост.
Ако не сте обикновени туристи, а ценители на девствената природа и естествена красота, този ослепително бял миден плаж е задължителен за посещение.

Рейтинг

Екстри

  • WC

  • Food

  • Drinks