otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Минерален басейн "Котвата"

СПА център

Минералната вода на Сапарева баня е   слабоминерализирана, сулфатно-хидрокарбонатна, натриева, флуорна, силициева и сулфидна. Тя е  е бистра, безцветна, с мирис на сероводород. Температурата при нейния извор е 103 °С. Особено полезна е за лекуване на заболявания на опорно двигателния апарат, на периферната нервна система, поражения на централната нервна система, гинекологични заболявания, остри и хронични отравяния със соли на тежките метали, заболявания на кожата, на горните дихателни пътища и др.

В буквален превод от Sanus Per Aquam, СПА означава здраве чрез вода.  Тя е основния източник на живот и  елексир, който ободрява, освежава, подмладява и лекува. Водата изчиства тялото от отрови, засилва притока на кислород, ускорява кръвообращението  и прави кожата сияина и блестяща. Оздравителни и релаксиращи процедури могат да се правят както в минералния басейн, така и в индивидуални вани.

Освен хидротерапията в СПА зоната на комплеска, посетителите могат да отпочинат и възвърнат енергия чрез посещения в арома сауна, финландска сауна, парна баня, аква релакс,  зона за релакс с топли легла, шокова ледена купа или ванички за крака , всичко това на фона на приятна музика.

За региона

Сапарева баня се отличава с преобладаващ планински релеф, което я прави изходен пункт за множество туристически маршрути, излети и екскурзии по екологичните пътеки и притегателен център за балнео туризъм.  Стръмните склонове на Кабулския дял на северозападната част на Рила с дълбоко врязаните реки Джерман и Горица, Седемте Рилски езера и екологично чистата, почти девствена природна среда създават великолепни условия за планински туризъм.

От Сапарева баня тръгват някои от най-популярните рилски туристически маршрути за Паничище, Мальовица, Скакавица, Седемте рилски езера, Ресиловския манастир, Боровец и Рилския манастир. От близките села могат да се предприемат интересни туристически походи из Северозападна Рила. По екологична пътека може да се стигне до водопада на река Бистрица, маркирани пътеки отвеждат до планинските хижи, а любителите на височините могат без особени усилия да достигнат до върховете Голям и Малък Сиврия, Кабул и др.

Особено преживяване предлага посещението на каскадата от седем водопада, предпоследният от които – Овчаренският, е висок 39м. Уникално богатство на района е единственият гейзер на Балканите. Минералната вода е една от най-топлите в Европа - 103 С и е с доказани лечебни свойства.

 

Рейтинг

Информация

уеб сайт: baseinkotvata.com

тел.: 088 968 0682 

Работно време: 9:00 - 20:00 ч. всеки ден

 

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • Hotel

  • Drinks

Маршрути

Сапарева Баня, ул. Германея 38

 

Паркинг

В уличките около комплекса се намират места за паркиране.