otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"

Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) "Кръстьо Сарафов" чества своя 60 годишен юбилей през 2008 година. Започнала своята история като двугодишна театрална школа към Народния театър "Иван Вазов", впоследствие тя прераства в първото българско Държавно висше театрално училище през 1948г.

От 1954г. Държавното висше театрално училище става Висш институт за театрално изкуство “Кръстьо Сарафов” (ВИТИЗ). С Решение на Народното събрание от 21.07.1995 г. ВИТИЗ е преобразуван в академия и получава названието “Национална академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”.

Академията непрестанно разширява, осъвременява и обогатява своята дейност. Днес тя предлага на своите студенти широк спектър от специалности и програми, някои от които са уникални за страната и могат да се изучават единствено в Академията. В НАТФИЗ преподават висококвалифицирани специалисти с богат творчески и педагогически опит. Процесът на прилагане на теорията към професионалната практика е съществен за образователната философия. Възпитаниците на НАТФИЗ придобиват широки творчески, критически, изпълнителски и постановъчни умения и квалификации. Много от тях изграждат блестящи кариери в България и в чужбина.

Академията разполага със солидна и добре оборудвана материално-техническа база: Учебен драматичен театър, три камерни сцени, Учебен куклен театър, Учебен аудио-визуален комплекс с Кино и видео зали (голяма – 50 места и малка – 12 места. Учебна киностудия, Учебен телевизионен център, Дигитален мултимедиен център, Академична библиотека и архив, зали за танци, модерни аудитории, студия, лаборатории и разнообразие от високо професионални ателиета, които допълват имиджа й на място, където професионализмът може да бъде овладян.

Академията е разположена на една от главните улици в центърът на столицата - ул. Георги Сава Раковски. В близост се намират театрите: „Театър 199“, “Сатиричен театър“, „Сълза и смяхг“, "Българска армия", "Столичен куклен театър" и "Възраждане". Не далеч е и Градската градина, където е разположен Народен театър "Иван Вазов".

Разгледайте програмата на НАТФИЗ.

Рейтинг

Информация

ЦЕНИ НА БИЛЕТИ:
за възрастни – 6 лв.
за деца и ученици – 5 лв.
организирани представления, за деца и ученици – 4 лв.

тел: 02/9231303

уеб сайт: http://natfiz.bg/

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • ATM

  • Drinks

Маршрути

ул. Георги С. Раковски 108A

Паркинг

Паркинг в преките улици около академията. Парко местата се намират в СИНЯ ЗОНА:

- в работни дни от 08.00 до 19.00 часа; събота от 08.00 до 14.00 часа

- 2 лв. / час ( позволен престой до два часа )