otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Национален Дворец на Децата

Националният дворец на децата (НДД) е най-голямата институция в България за допълнително образование и възпитание, за пълноценно ангажиране на свободното време на децата и младежите и превантивна работа с подрастващите. Той е единственото и уникално по рода си звено на Министерството на образованието и науката (МОН) с национално значение, което предлага целогодишно разнообразни и атрактивни дейности във всички културно-образователни области, осигурявайки подходящи условия за овладяването на необходимите умения и компетенции за успешната реализация на младите хора и усвояването на европейските стандарти на образование, работа и живот.

В НДД децата откриват и развиват своите умения, дарования и таланти в над 50 разнообразни педагогически форми в пет основни направления: "НАУКА, ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ", "ИЗКУСТВА", "СПОРТ И ТУРИЗЪМ", ПРЕДУЧИЛИЩНА ШКОЛА "ЛЮБОЗНАЙКО", ОБРАЗОВАТЕЛНО-ИГРОВИ ЦЕНТЪР „ЗНАМ И МОГА". Националният дворец на децата разполага с изкуствена стена и предлага обучение по спортно катерене и боулдър.
В тренировъчната програма е включено начално обучение по спортно катерене.

Дворецът на децата в град София отваря гостоприемно врати през септември 1951 г. Оттогава той е любимо място и „втори дом” за хиляди момчета и момичета от столицата. През 1990 г. сградата се връща на Софийската духовна семинария и Дворецът се премества на бул. "Ал. Стамболийски", където се намира и днес.

Националният дворец на децата е член на Европейската асоциация на институциите за свободното време на децата и младежите (EAICY).

От април 2011 година Националният дворец на децата стопанисва дом-музей „Ангел Каралийчев”, който отново е отворил врати за посетители. 

Рейтинг

Информация

Website: http://www.npc-bg.org
Facebook: https://www.facebook.com/Национален-дворец-на-децата-318138365234089/
E-mail: npc.bg@abv.bg
Телефон: 02 920 2317

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Parking

Маршрути

Адрес: София, Зона Б-19,
бул. "Александър Стамболийски" 191

Трамвайни спирки на 3, 8, 10, 11, 22.
Метростанция "К. Величков"

Паркинг

Място за паркиране има зад Двореца и по улиците около него.