otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Парк "Бачиново"

 Парк "Бачиново" е природната гордост на студентския град Благоевград (в миналото наричан Горна Джумая). Паркът се намира в полите на Рила планина и предлага поразителни природни пейзажи през всички годишни сезони. Алеята, която води до езерото в центъра на парка е обградена от многообразна по вид флора и минава точно покрай р. Бистрица. Подходяща е, както за семейни разходки, така и за спортуване. Дължината и е 3,5 километра, има обособена вело алея, оборудвани детски площадки и приятни заведения до реката, където човек може да похапне, наслаждавайки се на чистия въздух. Аквапаркът на гр. Благоевград е разположен до екопътеката, а входът му се намира от страна на улицата.
 В горичката близо до езерото на парка е построена въжена градина над реката със четири степени на трудност. Предназначена е, както за възрастни, така и за деца (минимум 5 годишна възраст). Ползването на въжената градина е напълно безплатно и се осъществява единствено с помощта на инструктор.
 В центъра на парка се намира изкуствено езеро, обитавано от красиви лебеди и патици. Може да се обиколи пеша или да се наеме водно колело. Малко след езерото се стига до ресторант "Воденицата", който е запазил възрожденската атмосфера на местността. Ресторантът притежава големи заградени съоръжения, където може свободно да се наблюдават най-различни по вид животни като: елени, пауни, понита, патици, зайци, гълъби и др. 

 

Рейтинг

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Velo Parking

  • Hotel

  • Dostupno za invalidni kolichki

  • Drinks

Маршрути

Има два възможни пътя водещи до парк "Бачиново":

1. По алеята край р. Бистрица (3,5 км.), започва от края на занаятчийския квартал "Вароша" и началото на "Плаж махала" (близо до центъра на града). Стига се до въжената градина и езерото на парк "Бачиново".

2. По асфалтиран път по протежението на реката от занаятчийския квартал "Вароша". Стига до паркинга на езерото в парк "Бачиново". 

В близост се намира Хотел парк "Бачиново", който притежава СПА съоръжения и е разположен само на 20 км. от ски зона "Картала", предлагаща писти от всички степени на трудност. 

Паркинг

До езерото на парк "Бачиново"

Ако искате да се разходите по екопътеката на парк "Бачиново" може да паркирате близо до центъра на града при началната точка на алеята.