otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Пашови скали

Пашови скали е природна забележителност в Западните Родопи, България.

Представлява скален венец, извисяващ се от северозапад над долината на Люта река и се намира на около 2 км от курорта Юндола.

До природната забележителност се достига за около 35 минути от параклиса „Св. Петка“ в Юндола. Другият маршрут е от хижа „Юндола“, през връх Шейтанка. По този маршрут е невъзможно да се достигне, тъй като пътеката попада в границите на заградения участък на Учебно-опитно горско стопанство „Юндола“ на Лесотехническия университет, в който се отглеждат популации на глухар, елен лопатар, дива свиня и муфлон.

Стигнете ли до скалния масив - пред вас ще се открие прекрасна панорамна гледка към околните селца и гори. Има табелка с карта, която пояснява в коя посока какво се вижда.

За туристически услуги в района на Западни Родопи, включително пешеходни, вело, каяк пътешествия можете да се обърнете към сдружение “Байкария”

Рейтинг

Допълнителни източници

www.bikearea.org

Екстри

  • Velo Parking

  • Hotel

Маршрути

От главния път тръгва пътека с червена лентова маркировка, която за около 20 минути извежда при Пашови скали. Минава се покрай параклис - вдясно от него и се стига до телена ограда, откъдето маркировката е по-ясна.

Паркинг

Паркирайте в местност Юндола около главния път.