otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Русалка

 

Русалка е български mорско-климатичен курорт разположен в уникалния природен резерват "Птичия залив" (известен още като Тауклиман) на север от нос Калиакра. Ваканционното селище, по-късно наречено ваканционен клуб "Русалка" е създадено през 1968 г.

Край курорта има минерални извори с температура 32°C . Ценна сулфидна минерална вода, нискоминерализирана, хидрокарбонатно-хибридно натриева, с леко алкална резкция и много голям дебит. Минералните извори са подходящи за лечение на опорно-двигателния апарат, неврологични и гинекологични заболявания.

В непосредствена близост до Русалка се намират популярните природни и исторически резервати "Яйлата" и Нос Калиакра - с редки растителни видове, многобройни представители на пернатия свят и археологически паметници от преди няколко хилядолетия. Живописните пещери и малките закътани плажове с кристално чиста вода, в която играят семейства делфини създават неповторима атмосфера за пълноценна почивка.

Многобройни археологически паметници, най–старите от които са отпреди 8000 години, превръщат крайбрежието на „Русалка“ в неповторим археологически резерват. Античните и средновековни крепости, скалните гробници, пещерите, жертвените камъни и днес са притегателен център за учени и специалисти от цял свят.

Ваканционен клуб „Русалка“ разполага с 500 двойни бунгала, разположени по брега на морето. Осигурени са възможности за практикуване на различни спортове. Петнадесетте тенис-корта привличат и аматьори, и професионалисти. Спортните съоръжения включват волейболни и мини футболни игрища, гимнастически салон, тенис на маса. Яхтклубът разполага с 15 лодки и 15 канута. Комплексът предлага конна езда и училище по водолазен спорт.

Рейтинг

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Hotel

  • Drinks

Маршрути

Намира се на 20км източно от Каварна, на 35км от Балчик и на 90км от Варна.