otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Началото на единствения жанров театър в България, чиято отличителна черта е хуморът, е поставено през 1956 г. В залите "Щастливеца" и "Методи Андонов" на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов", през годините на неговото съществуване, се изявяват не само талантливи български режисьори, но и гости от Румъния, Русия, Сърбия, Чехия и Франция. Постановките, представяни на сцената на театъра, му носят 32 номинации в различни категории на престижната българска театрална награда "Аскеер", връчването, на която стартира през 1991 г. Оттогава Сатирата печели приза 13 пъти. Театърът взема участие в множество прояви както в страната, така и в чужбина. От септември 2013 г. за директор е избран режисьорът Здравко Митков.

Днес на сцената на Сатиричния театър могат да бъдат видяни наследилата своя талант от родителите си Пепа Николова и Йосиф Сърчаджиев – Александра Сърчаджиева, наградената с "Икар" през 2007 г. за поддържаща женска роля в постановката "Отделената глава" и нашумяла напоследък с главната си роля на Гълъбина Чеканова в сериала "Столичани в повече" Албена Павлова, актрисата-певица или певицата-актриса Нона Йотова, участвалият в телевизионното шоу "Шаш" на Влади Въргала, както и в сериала "Под прикритие" (2011 г.) като Тишо Близнака – Кирил Ефремов, носителката на два "Аскеера" Йорданка Стефанова, спечелилата награда за женска роля във филма "Всичко е любов" (1979 г.) Янина Кашева, игралият в сериала "Седем часа разлика" (2011 г.) Пламен Сираков и др.

Театърът  е разположен до една от главните улици в центърът на столицата - ул. Георги Сава Раковски. В близост се намират театрите: „Театър 199“, “Българска Армия“, „Сълза и смяхг“, "Столичен куклен театър", "Възраждане" и Националната академия за театрално и филмово изкуство „НАТФИЗ". Не далеч е и Градската градина, където е разположен Народен театър "Иван Вазов".

Разгледайте програмата на Сатиричен треатър "Алеко Константинов".

Рейтинг

Информация

Работно време БИЛЕТНА КАСА

пон – пет: 10:00 – 19:30

съб – нед: 11:00 – 19:30

тел. (02) 989 46 78

уеб сайт: http://satirata.bg/

 

Екстри

  • WC

  • Food

  • Dostupno za invalidni kolichki

  • ATM

  • Drinks

Маршрути

ул. “Стефан Караджа” № 26

Паркинг

Паркинг в преките улици около театъра. Парко местата се намират в СИНЯ ЗОНА:

- в работни дни от 08.00 до 19.00 часа; събота от 08.00 до 14.00 часа

- 2 лв. / час ( позволен престой до два часа )