otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Шун Джудо Клуб

Добре дошли в сайта на Шун Джудо Клуб !

При нас тренират както някои от най-добрите състезатели на България , така и хора с различни професии и характери, възрастни и деца. За всеки джудото е нещо различно – бойно изкуство, спорт, начин за самодисциплина и усъвършенстване, социални контакти или просто начин да поддържа формата си. Но каквато и да е причината да тренират в нашия клуб всички се сблъскват със ситуации,в които се учат да бъдат по-добри хора, да научат повече за себе си и за другите,да стават по-силни, трудолюбиви и деликатни хора!

“Шун джудо клуб” е създаден през 2004 г. от няколко ентусиазирани млади хора разбрали, че практикуването на джудо ги е направило по-смели и по-добри. Работа на треньорите и убеденоста им, че японското бойно изкуство – джудо може да бъде полезно за обществото направи “Шун джудо клуб” място, където занимаващите се да се развиват физически и ментално,всеки да може да намери нещо полезно за себе и място, от което да излизат добри хора и големи спортисти.

Какво е джудо ?

Джудото е Бойно изкуство и система за физическо възпитание. Създадено в Япония от проф.Джигоро Кано на базата на джу – джуцу техники, като ги прави по-безопасни за тялото и ги подчиниява на принципа за най-ефикасното използване на менталната и физическа сила.

Как се практикува джудо?

Като система за физическо възпитание джудото има две основни практики – ката и рандори.Ката се практикува като форма и е система от предварително уточнени движения ,спомагащи да се усвоят основите на нападение и отбрана. Освен захватите и хвърлянията практикувани в рандори, ката включва и различни удари с ръце и крака. Ударите присъстват в ката, защото само там всички действия са предварително уточнени от партньорите и всеки знае какво ще прави другият. Рандори означава свободна практика. Партньорите се разпределят по двойки и се съревновават по между си като в реално състезание.Те могат да се хвърлят, удържат, да прилагат душене или ключове на ставите , но нямат право на удари и техники, които биха използвали в истинска схватка. Основното условие в рандори е партньорите да внимават да не се наранят и да спазват етикета на джудо, чието спазване е задължително ако човек иска да извлече максимална полза от този метод на обучение.

Ползите от джудо.

Практикуването на рандори прави учениците добросъвестни, искрени, внимателни, предпазливи и търпеливи. Същевременно ги учи да оценяват ситуацията, бързо да вземат решения и да действат незабавно независимо дали става въпрос за атака или защита. В рандори няма място за колебание. По време на рандори човек никога не знае каква техника ще приложи опонентът, така че трябва непрекъснато да е нащрек.Тази бдителност се превръща в втора природа на практикуващия. Човек става уравновесен и добива увереност в способностите, защото осъзнава, че може да се справи във всяка ситуация. Вниманието, наблюдението и въображението се засилват а възможностите за обмисляне и преценка се разширяват по естествен начин. Всичко това може да бъде полезно освен в залата, така и в ежедневният живот

 

Рейтинг

Информация

Разписание

Вторник , Четвъртък и Петък
18.30-19.45 за деца от 5 до 8 г.

Понеделник, Сряда и Петък
18.30-20.00 за деца от 9 до 14г.

Понеделник, Сряда и Петък
20.00-21.30 за възрастни

Телефон

+359-89-797-3966

Адрес

Sofia, jk.”Dianabat”, yl.”Pimen Zografski” 3,

Уебсайт

http://www.shunjudo.com

Мейл

skerlevjudo@gmail.com

Екстри

  • WC

  • Velo Parking

Паркинг

На улиците около залата.