otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Софийски тенис клуб

- Шест червени корта в отлично състояние 
/три от тях с осветление/ 
- Един асфалтов корт 
- Ракети и топки под наем 
- Наплитане на ракети 
- Безжичен интернет (WI-FI) 
- Спортен магазин за тенис ракети , топки , екипи , аксесоари / Völkl , Head , Babolat , Prince /  
- Бистро с качествена бира и вкусни мезета 
- квалифицирани треньори 
- детска школа 
- провеждане на детски и   любителски състезания 
 
Тенисът в България води началото си от Софийски тенис клуб. 
 Първите два тенис корта в страната са построени на мястото на днешния клуб в далечната 1896 година по инициатива на чуждестранни дипломати и бизнесмени. С нарастващия интерес в софийското общество броят на кортовете нараства. Регистриран е първият клуб със собствен устав и правила – Софийски тенис клуб. В него членуват чужденци и представители на българския интелектуален елит – банкери, лекари, инженери и др. С годините клубът достига днешните си размери, променя името си Дипломатически тенис клуб и започва да провежда състезания. Особено популярен става турнирът на двойки, който включва по един чужденец и един българин. Дипломатическият корпус в страната награждава ежегодно победителите със специално изработена Сребърна купа. На мачовете присъстват и деца, които подават топките на играчите /т.нар. подавачи/. Впоследствие много от тях стават едни от най-изявените тенисисти по онова време. Като един от тези “подавачи” започва кариерата си и незабравимият Владимир Кирков, управлявал Софийски тенис клуб в продължение на над 60 години – до 1989 година. 
 След Втората световна война тенис кортовете са национализирани. Тенисът става все по-масов спорт. Дипломатически тенис клуб е прекръстен на Тенис кортове на БСФС и става домакин на състезания от вътрешния и международния календар. 
 Намерил място за изява, тенисът в България достига своя разцвет. 
 В клуба е основана престижната Специализирана тенис школа за обучение на деца, създала повечето добри състезатели в София. В школата преподават най-добрите треньори – Славчо Йорданов, Ники Николов, Владо Романски, Вергиния Пиперова, Кольо Дишков и други. 
 Клубът се превръща в любимо място на всички елитни български тенисисти по онова време. В историята на корт №1 остават драматичните мачове с участието на Александър Димитров /Герман/, Васил Младжов, Николай Чупаров, Цветан Цолов, Любен Генов, Божидар Пампулов, Любен Петров и много други. 
 Разположен в сърцето на Борисовата градина, днес Софийски тенис клуб предлага на посетителите си гаранцията на име с над сто години история в съчетание с най-модерни условия – червени кортове в безупречно състояние, чиста и спретната база и висококвалифицирани треньори. 
 Очакваме ви! 
 

Рейтинг

Информация

тел. за резервации : 0894 272 431 
e-mail : s_t_c@abv.bg 
тел. на управителя : 0888 328 786 
Web: http://www.sofiatennisclub.com 
 
Работно време на тенис кортовете: 
всеки ден от 7.00 до 21.00 ч. 
/последният час започва в 20.00 ч./ 
Работно време Бистро: 
всеки ден: 9.00 – 22.00 ч. 
Ценоразпис за ползване на тенис кортовете - http://www.sofiatennisclub.com/цени

Екстри

  • WC

  • Food

  • Velo Parking

  • Drinks

Маршрути

42.687284, 23.340570