otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Театър "София"

 Близо половин век Театър „София“ е най-големият общински театър на град София. Разполага със сграда с няколко театрални зали – голяма и камерна , с пространства, пригодни за експериментална театрална дейност – Мраморно фоайе и лятна театрална сцена. Театър „София“ е репертоарен театър с компактна актьорска трупа от изявени артисти от различни поколения, технически и административен състав. Трупата на Театър “София” и до днес съчетава уважението към традициите с творческия експеримент, с различното и интригуващо представяне на театрaлното изкуство. Поддържа афиш от 12-14 заглавия. За повечето от тях има субтитри на английски език и могат да бъдат гледани и от чужденци. Представленията и датите със субтитри на английски език можете да видите на началната страница на сайта на театъра.

Театър „София“ е театрално пространство, в което е на почит  уважението към най-доброто в театралните традиции и същевременно се дава път на най- новото  и модерно в съвременния театър. През 2016 година Театър "София" отбелязва своята 50-годишнина.          

В парк "Заимов" е разположена също Театърална работилница "Сфумато", а в близост се намират театрите "Малък градски театър зад канала" и "Независим театър".

Рейтинг

Информация

Билетна каса на бул. Янко Сакъзов 23А: тел.: 02/944 24 85
Билетна каса на ъгъла на ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Славянска": 0878 82 91 02

Е-mail: sofiatheatre@gmail.com
уеб сайт: http://sofiatheatre.eu/ 

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • Velo Parking

  • Drinks

Маршрути

бул. „Янко Сакъзов“ 23а
В парк "Заимов"

Обществен транспорт: 
Трамвай    20 и 22
Автобуси   11, 213, 214, 305, 404

Паркинг

Паркинг в преките улици около театъра. Парко местата се намират в ЗЕЛЕНА ЗОНА:

- в работни дни от 08.00 до 19.00 часа

- 1 лв. / час ( позволен престой до четири часа )