otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Винен комплекс "Шато Бургазоне"

Лозаро-винарския комплекс "Бургозоне" дължи името си на останки от древна римска крепост. Множество части от керамични съдове, изкопани и намерени по време на засаждането и отглеждането на лозята могат да се видят в местния исторически музей. Крепостта се е намирала на основния път, свързващ Константинопол с Белград. Тя е играла важна роля за защита на Римската Империя от набезите на варварите отвъд Дунава.

Освен собствено лозе, комплексът включва най-съвременно оборудвана бутикова изба, хотелски комплекс за винен, ловен и риболовен туризъм и Eкоселище – всичките разположени в един двор. Произведеното тук вино Шато Бургозоне Шардоне влезе в историята, като спечели през 2010г първия за България Голям Златен Медал от Световния конкурс в Брюксел.

Изба е тип шато и е разположена на територията на самите лозя. Самата сграда, която е оригинално архитектурно съчетание на изба и бутиков хотел, е проектирана и построена на стръмния южен склон над р. Дунав, като избените помещения за съхранение на виното при оптимална температура са разположени на два етажа под земята. 

Дегустациите в Шато Бургозоне са подходящи за частни и корпоративни посещения. Провеждат се в стилна дегустационна зала. Има възможност да се включи и обяд/вечеря с предварителна заявка една седмица преди посещението.

Рейтинг

Информация

Website: http://www.burgozone.bg/
Телефон: 0973 588 44, 0885 168 382    
Е-mail: info@burgozone.bg

Цени и винени пакети може да разгледате тук:
http://www.burgozone.bg/bg/visits.php

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Hotel

  • Drinks

Маршрути

село Лесковец (Област Враца), ул. "Оряховско шосе" 1

Паркинг

Комплексът разполага с паркинг.