otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Винг Чун Кунг Фу Клуб Беймо - Младост

Какво е Ving Tsun Kung Fu?

Винг Чун Кунг Фу (Ving Tsun Kung Fu) е китайска бойна система,  която води началото си от средата на 18 век.

Специализирано в близкия бой, Винг Чун се характеризира с къси, икономични, бързи едновременни движения. Малкото на брой техники дават възможност за бързото усвояване на цялата система, а работата с оръжията на Винг Чун допълва познанията ни за боят от далечна дистанция и реалистично отношение към боят с хладни оръжия.

Разпространението на Винг Чун започва през 1949 г., когато ГМ Ип Ман основава своя школа в Хонг-Конг. Сред стотиците негови ученици се открояват имената на Мо Ят, Лок Ю, Тцуй Шун Тин и разбира се на ГМ Вонг Шун Люн(чийто пък най-известен ученик е легендата на Бойните изкуства- Брус Лий(Лий Сяо Лун).

Винг Чун Кунг Фу Клуб Беймо е основан през 2003 г., а главният инструктор- сифу Стефан Кунев преподава повече от 28 години. Към момента той е носител на най-високата майсторска степен по Винг Чун в България(6 дуан/дан), двукратен европейски и двукратен републикански шампион за ветерани, един от двамата лицензирани учители в Хонг Конг, член на WSLSA(Вошг Шун Люн Стюдент Асошиейшън).

ЗАПОМНЕТЕ:

 

VingTsun използва 3 принципа на действия, а не заучаване на множество техники.
VingTsun предпазва вертикалната и централната ни линия, където са най-уязвимите зони на тялото.
VingTsun тренира нашата психика и увереност, както и адекватната ни реакция под стрес.
VingTsun ни учи да използвате физическата силата на опонента и да я обърнем срещу него.
VingTsun движенията произтичат на базата на тактилните рефлекси, които се генерират от атаката на опонента.
VingTsun не се поддава на оптически измами и заблуди, а реагира замо на реална атака.
VingTsun е цялостна система за самозащита, в която се изучава боят с въоръжена и невъоръжена ръка
VingTsun едно от най-бързите бойни изкуства, защото използва няколко движения едновременно (което не е практика в класическите бойни изкуства).
VingTsun се използва в армията, специалните части на полицията, както и в охранителните фирми.

Ving Tsun е подходящ за деца над 14 години, жени и мъже.

Малко повече детайли как, кога, от кой и защо е създаден Винг Чун Кунг Фу Клуб “БЕЙМО”

 

Винг Чун Кунг Фу Клуб “БЕЙМО” е учреден по инициатива на Стефан Кунев през 2002 г.
Клуб Беймо е създаден с идеята да развива и предава Винг Чун Кунг Фу по метода на сифу Вонг Шун Люн.
Учредители са М. Козлица (основател на Мико Кунг Фу), Б. Караиванов (клуб Да Мо), К. Михаилов (клуб Гонг сао Вонг) , Н. Печанов (клуб Шампионите) и Стефан Кунев.

Клубът е регистриран според действащото в България законодателство, член е на БФУШУ с лиценз от министерството на младежта и спорта.

От първото си посещение в страната през 2000 г. Миленко Козлица прави ежегодни семинари за да има по-преки наблюдения както върху инструкторите така и върху всички практикуващи. Обучението включва и ежегодни посещения в залите на Миленко Козлица в Сърбия и Австрия.
От 2007 инструкторите към клуб Беймо посещават семинари и на преки ученици на сифу Вонг Шун Люн. Това са австралиеца сифу Дейвид Питърсън, сифу Нино Бернардо, сифу Гари Лам (понастоящем живеещ и преподаващ в Лос Анджелис) и немсия специалист сифу Филип Байер.

Винг Чунг не е спорт. Много от бойните изкуства в днешно време се ориентират към спортните изяви, къде с цел популяризиране, къде от други комерсиални подбуди. Независимо поради каква причина това се случва, даденото бойно изкуство търпи немалко промени, както в технически, така и в концептуален план промени. За да се настрои на вълната на спортните изисквания, въпросното бойно изкуство прави редица компромиси с цялостната си същност като такова. Казано накратко: за да бъде спорт, бойното изкуство престава да бъде такова.

Въпреки това, през 2012 наши състезатели участваха на откритото републиканско първенство, където в конкуренцията на различни бойни изкуства завоюваха 2 златни и 3 сребърни медала. Успехът е значим и поради факта, че участие взеха само 4 състезатели. Техните успехи наредиха клуб Беймо на трето място-отборно. Същата година 5-ма наши състезатели участваха и на европейското открито и демонстративно първенство. Спечелиха 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

Винг Чунг Кунг Фу е бойно изкуство и се надявам, че чрез неговите майстори и техните ученици то ще продължи да съществува като такова.

Винг Чунг не е атрактивна бойна система. Макар да е рожба на китайската традиция в бойните изкуства, в тази система напълно липсват атрактивните и акробатични елементи. Спецификата на битката напълно изключва тези елементи. Всяка битка си поставя като основна цел неутрализирането на противника, елиминирането на опасността от интервенция върху собственото Ви здраве. При такива цели е изключено да се опитваме да изглеждаме атрактивни. Винг Чун се стреми да бъде опростен, кратък от гледна точка на действие и не на последно място – ефективен.

През 2012 бяха направени промени и в управителния съвет. С цел подобряване на работата в екип баха привлечени Димитър Петърчев – юрист и Асен Начев – журналист и IT специалист. Бяха освободени Б. Караиванов и Н.Печанов.

Към момента, клуб Беймо разполага с 3 зали. Една от тях е за масови посещения в групи, а останалите са предназначени за индивидуални занимания. Всяка от залите е оборудвана с всички уреди необходими за една пълноценна тренировка по Винг Чун.

Рейтинг

Телефон

0884 538 509 - сифу Стефан Кунев

Адрес

гр. София ж.к. Младост 2, ул. св.Киприян, бл 236, вх 3-4, функционална зала към читалище Джон Атанасов

Уебсайт

http://vingtsun-beimo.com/

Мейл

beymo_vingtsun@abv.bg

Работно време

Вторник и Четвъртък от 19:00 до 21:00 ч.

Екстри

  • WC

  • Parking

  • Velo Parking