otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Винпром "Лясковец"

Винарството е един от най-старите занаяти на лясковчани, които през 1863 г. образуват дружество "Пчела", чиито последователи в средата на ХХ век, пленени от магията на шампанското, кавата и просекото, първи започват производството на естествено пенливи вина в Бълггария.

Винпром "Лясковец" е едно от най-старите и предпочитани места за провеждане на винени дегустации за туристически групи и индивидуални туристи. Тук ще имате изключителната възможност да дегустирате естествено пенливи вина, пенливи билкови вина, газирана шира, десертни вина, пелин, сухи бели и червени тихи вина от различни реколти, колекционни и енотични вина и от най-добрите български ракии. Интересни са експонати от музейната сбирка, римската преса за грозде и артефактите от историята на избата

Близостта на старопрестолния град Велико Търново, залата за приемане на туристи, намираща се в подземието на най-старата винарска изба в Лясковец, уникалния манастир "Св. Петър и Павел", превъзходните вина и напитки, които се произвеждат тук предоставят чудесна възможност за включването на винарната като една от атракциите на организираните от туристическите фирми маршрути.

Рейтинг

Информация

Website: http://www.sparklingbg.com
тел.: +359 (619) 2 20 22
тел./факс: +359 (619) 2 30 07
e-mail: vinarna.ls@abv.bg

Екстри

  • WC

  • Parking

  • Drinks

Маршрути

Фирмен магазин:
гр. Лясковец, ул.”М. Райкович” № 28

Паркинг

Разполага с паркинг.