otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Водопад "Бела вода"

Водопад "Бела Вода" се намира на река "Стакевска" в Стара Планина в близост до село Стакевци, община Белоградчик. Височината му е около 15 метра и се намира в много красива местност. Обявен е през 1976 година за природна забележителност и е включен в най-дългия екомаршрут в Западен Балкан. По коритото на реката може да се видят още няколко по-малки водопада.

До водопада се стига много лесно - преминава се през цялото село по главния път, който след селото продължава нагоре към балкана. По пътя след селото ще забележите информационни табели относно флората и фауната в местността. След около 500м по-нагоре по пътя стигате до разклон, където от лявата страна ще видите табела с бяла птица на червен фон обозначаваща "Защитена Територия" има и бяло-червена маркировка на дърветата. Самия водопад се намира в дола и можете да слезете до него по стръмна пътечка.

Пътят е сравнително добър и с внимателно каране може да се стигне с лек автомобил до мястото на самия водопад. Пеша от селото до водопада е не повече от 30-40 мин спокойно ходене.

Рейтинг

Информация

Северна ширина: 43.493253

Източна дължина: 22.552570

Екстри