otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Водопад "Куза скока"

Водопад "Куза скока" е красив 10 метров водопад в Източна Стара планина. Не е често посещаван поради отдалечеността и нередовния си дебит. Най-доброто време да отидете е през есента или след силни дъждове.

Начална точка е село Поляците, област Варна, като маршрутът отнема около час леко ходене. Малко след като се влезе в селото трябва да се отбиете наляво по черен път, който слиза покрай селскостопански постройки и води към местните ниви. За ориентир могат да ви служат два отчетливи хълма на Юг, като целта ви е да стигнете до подножието на хълм, откъдето тръгва ясна пътека към гората, която ще ви изведе в дерето малко под водопада.

След като слезете по пътя, малко след това в дясно се намират селскостопанските постройки. След малко се минава по малък мост и отляво следват селските гробища. Пътят продължава напред и след около 700 метра се отбива наляво и пресича малко дере. След това навлиза в местните ниви, като от тук имате избор от няколко отклонения, за да стигнете подножието на хълма. Междувременно село Поляците остава зад вас на Север. След плавно изкачване по пътищата обслужващи нивите ще стигнете до изходната точка, от където навлизате в гората и след мало се под водопада.

Рейтинг

Екстри

  • Parking