otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Водопад "Под камико" и екопътека

Екопътеката "Под камико" започва от стадиона на с. Гара Бов, минава покрай река Бовска и достига до водопада "Под камико" в с. Бов, продължава през местността "Чичеро", останките от манастира "Св. Архангел Михаил" и по поречието на река  Трескавец се връща до началната си точка при футболния стадион. Пътеката е лесна за преминаване, полегата и изпълнена с множество интересни забележителности. Това са:

- каскадните водопади по р. Бовска, най-височкият от които е цели 80 м.
- скалния феномен "Камината"
- чешмата "Чичеро"
- оброчния кръст "Св. Дух"
- останките от манастира "Св. Архангел Михаил"
- живописната местност "Трескавец"

Дължината на целия маршрут е 9.3 км и отнема приблизително 3 ч. пеша. Може да стигнете с транспорт до с. Гара Бов и с. Бов. На няколко места по пътеката има построени масички с пейки, където може да поседнете и да си направите един хубав пикник преди да продължите. Маршрутът е обещаващ откъм гледки и пейзажи, така че не се колебайте да го посетите.

 Водопадът "Под камико" е висок 40 м. и представлява една от най-впечатляващите гледки, които ще срещнете по пътя. Най-пълноводен е, разбира се, през пролетта, ала красотата му несъмнено проличава през всеки един момент от годината в различни характерности.

Рейтинг

Информация

Снимков източник: http://bov.bg/pod_kamiko.php

Екстри

Маршрути

От София до Гара Бов се стига с автомобил, автобус или влак.
- цената на билета за влака е 2.60 лв. (~1 ч.)
- дължината на екопътеката е също ~ 1 ч.