otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Водопад Полска Скакавица

Водопад Полска Скакавица се намира в Земенската планина, близо до град Земен и село Ръждавица. Разположен е на около 700 м надморска видочина, а самият водопад е около 60 м висок. Реката, която го образува минава през живописното селце Полска Скакавица, чието име носи и водопадът. Има няколко пътечки, по които можете да стигнете до различните части на водопада. В подножието има възможност да се минава зад водната му струя. 
 До мястото може да се стигне с влак (спирка Скакавица) и с кола през село Ръждавица. За да стигнете с кола минавате по главния път София - Кюстендил и завивате при табелата за село Копиловци. От там ще стигнете до село Ръждавица - третото подред. В центъра му има малък прелез, от където продължавате по тесен път нагоре. След около десетина минути ще видите табелата, обозначаваща пътеката, която води към водопада. Пътят е черен и не е подходящ за лек автомобил, но може спокойно да се вземе с пригодено за такъв терен превозно средство. Вървенето пеша в едната посока отнемо около 1 ч. и 30 мин.

Снимков източник: www.andrey-andreev.com

Рейтинг

Екстри

Маршрути

За да стигнете с кола минавате по главния път София - Кюстендил и завивате при табелата за село Копиловци. От там ще стигнете до село Ръждавица - третото подред. В центъра му има малък прелез, от където продължавате по тесен път нагоре. След около десетина минути ще видите табелата, обозначаваща пътеката, която води към водопада.