otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Връх Снежанка

Връх Снежанка е любимата дестинация на българските скиори. От него започват началото си над 35 маркирани писти, които се спускат в един от най-привлекателните зимни курорти у нас - Пампорово. Намира се в сърцето на Родопите, на 15 км от Смолян. Най-голямата атракция на Снежанка е Телевизионната кула (156 м). Ако се изкачите с асансьор до върха й, ще попаднете в невероятна кафе-сладкарница. От височина над 2000 м тя ще ви разкрие пленителни панорамни гледки към Рила, Пирин и Стара планина. 

Походът към първенеца на Пампорово (1926 м) е изключително лесен и приятен. Отправната точка е хижа "Смолянски езера", която се намира на 12 км от Смолян. До нея може да стигнете по асфалтов път в посока Девин или по туристическа пътека през квартал Езерово.

От хижата поемете по пътя за двуседалковия лифт "Смолянски езера - Снежанка", който се намира на близо 400 м. Само за 15 минути той ще ви изкачи до едно от най-прекрасните места, на които сме стъпвали някога. А ако искате да се насладите по-дълго на похода, може да стигнете и пеша, като следвате пътя, който се вие под лифта. За по-малко от 2 часа ще бъдете на върха, където ви очакват зашеметяващи пейзажи. 

Върхът е част от "100-те национални туристически обекта" под №84а.

Рейтинг

Адрес

Пампорово

Екстри

  • WC

  • Food

  • Drinks

  • 100-те национални туристически обекта

Маршрути

До кулата може да се стигне с лифт, пеша и по асфалтиран път (само лятото - зимата пътят е ски-писта).

Паркинг

Лятно време - до кулата.