otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Замък „Влюбен във вятъра”

Замъкът „Влюбен във вятъра“ е новопостроен частен замък, собственост на Георги Тумпалов. Използва се за туристическа атракция. Намира се на 2 км западно от античния град Созопол до село Равадиново. Строителството на замъка започва през 1996 г. Замъкът е разположен върху площ от 20 дка.

Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде – в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и за това замъкът през различните части на денонощието променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Покривът на сградата има формата на православен кръст. Замъкът е украсен с мед и месинг, стените му са обрасли в бръшлян. Специално внимание е обърнато на детайлите.

Сградата на замъка е обградена от парк с фонтани, водопади, езеро с лебеди, мостове, арки, колони и статуи. Към замъка има параклис, винарна, картинна галерия, зала за игри и забавления, конюшня и зоопарк.

„Влюбен във вятъра“ е построен в приказен стил. През 2013 г. филмова компания от Холивуд го използва за естествен декор и заснема тук последната филмова версия на приказката „Спящата красавица“.

Замъкът продължава да се достроява. През 2016 г. в парка му е монтирано копие на римския фонтан ди Треви.

Рейтинг

Информация

При посещение на Замък "Влюбен във вятъра" пазете своите касови бонове или билети, защото с тях може да ползвате 20% отстъпка в Аквапарк Нептун

Телефон

+359 (700) 80058

Уебсайт

https://zamaka.bg

Цена

Вход: 20 лв.

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Dostupno za invalidni kolichki

  • Drinks

Маршрути

Замъкът се намира на 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново,

Паркинг

Има изграден паркинг.