otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Кубански казашки хор

Пловдив - Комплекс С.И.Л.А. - 22.06.2019 19:30 - 22.06.2019 21:30

Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия - световноизвестният Кубански казашки хор ще направи първото си турне в България.

Кубанският казашки хор е основан в град Екатеринодар - днешен Краснодар, преди 207 години. В определен смисъл Кубанският казашки хор е истински  исторически паметник. Ансамбълът пази, развива и  пренася през вековете богатите певчески и танцови традиции на Кубанския край. В неговия репертоар се съхраняват над 4000 произведения от различни епохи. Изпълняват се най-популярните казашки руски и украински песни и танци. Те са отражение на вековната история  на една велика патриотична общност - казаците. Повечето от текстовете са за себеотрицанието и жертвоготовността на казака в името на отечеството, за връзката на война с верния му кон, за любовта към родината. Но музиката на ансамбъла е събрала и запечатала и  трагичните събития от времето на Гражданската война, когато казачеството е подложено на гонения, както и на репресиите от 30-те години на миналото столетие, на съветската естетика в изкуството. Изпълненията на хора са грандиозни, емоционални и въодушевяващи.

В състава на ансамбъла са над 100 души - певци, певици, танцьори и музиканти. Художествен ръководител и главен диригент на хора е народният артист на Русия, Украина, републиките Абхазия, Адигея и Карачево-Черкесия - проф. Виктор Захарченко.

За концертите пред българската публика ще дойде пълният състав от певци, музиканти  и танцьори и всички солисти. Избрана е програма "Най-доброто за 200 години". Сред песните са любимите "Любо братцы, любо", "Ты прости меня, родная", "Когда мы были на войне", "Распрегайте, хлопцы, коней" и други емблематични казашки песни.

Българската публика ще има възможността да се наслади на изпълненията на великолепните казашки атамани и кубански красавици в Пловдив на 22 юни 2019, от 19:30 ч. в Комплекс С.И.Л.А.

Рейтинг

Цена

30 - 100 лв.

Екстри

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Dostupno za invalidni kolichki

  • ATM

  • Drinks

Адрес

ул. Тракия 50, Пловдив

Подобни събития