otivam.bg
Пазарска количка
  • Количката ви е празна.
Общо: 0 лв.

Международен младежки фестивал на акварела

Пловдив - Градска художествена галерия - 20.06.2019 18:00 - 31.07.2019 22:00

Първото издание на „Международен младежки фестивал на акварела Пловдив 2019“ ще подкрепи таланта и ще даде възможност за изява на млади български акварелисти и международни артисти. Фестивалът ще се провежда на всеки три години, непосредствено след Международно триенале „Духът на Акварела” във Варна.

Международно жури ще избере около 100 произведения от автори на възраст от 14 до 35 години. Водещи млади акварелисти ще бъдат представени в сградата на Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ към Градска художествена галерия Пловдив. Част от програмата на фестивала са демонстрации на майстори на акварела и талантливи млади художници; самостоятелна изложба на утвърден български автор в галерия „Сигна”, пленерни сесии и колективно рисуване на 10-метров акварел.

Селекцията на участниците за двете изложби е работа на Международно жури от световноизвестни имена. За Варна това са Станислав Золадз (Швеция), Али Абас (Пакистан), Кирил Божков (България), Лю Уи (Китай), Стела Кенфийлд България/САЩ), Пламена Рачева (Директор на ГХГ Варна) и Селма Тодорова (куратор на проекта, президент на IWS Bulgaria). За Пловдив са Ана Масиниса (Италия), Амит Капур (Индия), Атанур Доган (Канада), Хелидон Халити (Албания), Краси Тодоров (България) и Тере Лохеро (Мексико).

Всички демонстрации по акварел и рисувателни сесии от 6 до 8 юли 2019 г. ще са със свободен достъп за гражданите и гостите на Пловдив.

Рейтинг

Цена

Вход свободен

Екстри

  • Wi-Fi

  • WC

  • Food

  • Parking

  • Drinks

Адрес

ул. „Княз Александър I-ви“ 15, Пловдив

Подобни събития